HKUD LINDŽO NEUM

HKUD "LINDŽO" Neum > 2019. > NASTUP NA OTVARNJU UMJETNIČKE KOLONIJE 2019.

NASTUP NA OTVARNJU UMJETNIČKE KOLONIJE 2019.

Dana 05.06.2019.godine u večernjim satima u sali hotela „Zenit“ Neum obilježeno je otvaranje već tradicionalne 21. umjetničke kolonije u Neumu u nazočnosti slikara iz zemlje i inozemstva, kao i pozvanih uzvanika.

Na poziv voditeljice Umjetničke kolonije gospođe Kristine Begušić, HKUD „Lindžo“ Neum je, u svojoj prepoznatljivoj narodnoj nošnji, izvelo svoj 20-minutni kulturni program u dva navrata.   Na samom početku sudionici manifestacije su poslušali pjesme i plesove neumskoga kraja uz diple na kojima je svirao predsjednik i umjetnički voditelj HKUD-a Zlatko Glavinić. Naskon toga,  muška pjevačka skupina HKUD-a otpjevala je pjesmu „Zaplakala moja draga“, uz instrument lijericu,  koju je odsvirao i vokalno predvodio Zlatko Glavinić.

U drugom dijelu svojeg nastupa članovi HKUD-a “Lindžo“ Neum odbalali su tradicionalni neumski ples lindžo, uz  lijericu, a koju je odsvirao i vodio ponovo Zlatko Glavinić.

Poznato je da Zlatko Glaviinć, kao umjetnik samostalno izrađuje instrumene na kojima svira (lijerica, guasle, diple, dvojnice i dr.) kao i druge unikatne rukotvorine od drveta.

Cejelokupan program HKUD-a „Lindžo“ Neum je popraćen dužim aplauzom nazočnih sudionika manifestacje.

Poslije završetka programa, članovi HKUD-a „Lindžo“ Neum nastavali su sa druženjem i pjesmom na fontani hotela.

 

Details

Categories:
2019.
Pomoz' Bože
Album -