HKUD LINDŽO NEUM

HKUD "LINDŽO" Neum > 2020. > HKUD “LINDŽO” nastupilo na koncertu Mate Bulića u Spaladium areni u Splitu 20.2.2020. godine
20 velj

HKUD “LINDŽO” nastupilo na koncertu Mate Bulića u Spaladium areni u Splitu 20.2.2020. godine

Na tradicionalnoj 10. Noći Neumljana koja je održana u hotelu Adriatic u Dubrovniku u studenom 2019.godine, u zabavnom programu manifestacije su sudjelovali Mate Bulić i HKUD Lindžo Neum. Već tada je Mate Bulić izrazio želju i pozvao Društvo Lindžo Neum na njegov koncert u Splitu. Kao što je poznato, prvi koncert na njegovoj turneji „JA SAM NA VAS PONOSAN“, održan je 20.02.2020.godine u prepunoj Spaladium Areni u Splitu.

Osim Mate Bulića, njegovi gosti na koncertu su još bili Marko Perković Thompson, HKUD Lindžo uz Neuma, klapa Pasika iz Splita, trubač Darko Sedak Benčić i drugi.

Koncert je započeo nastupom HKUD-a Lindžo Neum s pjesmom „Uvelo je lišće orovo“, koju je uz lijericu otpjevao i odsvirao predsjednik Društva Zlatko Glavinić, u pratnji muške pjevačke skupine Društva Lindžo Neum. Nakon pjesme odsviran je i odigran prepoznatljivi neumski ples lindžo.

Nakon toga kralj dijaspore Mate Bulić je svojim pjesmama digao publiku na noge, uz njegov prateći bend Delta i impresivni prateći Big bend pod vodstvom Branimira Mihaljevića. Tijekom njegovog nastupa Zlatko Glavinić je otpjevao, a članovi HKUD-a Lindžo Neum otplesali Zlatkovu poznatu pjesmu „Lindžo“. Uslijedila je plesna pratnja još nekih pjesama Mate Bulića, uz koje su članovi Društva na pozornici otplesali poznatu trusu, taraban i trojanac.

Ovaj prvi koncert sa turneje Split – Osijek – Zagreb obogatili su i drugi gosti Mate Bulića od kojih je publiku posebno oduševio njegov kum Marko Perković Thompson.

Details

Date:
20 veljače, 2020
Time:
08:00 PM - 11:00 PM
Categories:
2020.
Pomoz' Bože
Album -