HKUD LINDŽO NEUM

HKUD "LINDŽO" Neum > Vijesti > Uncategorized > NAJAVA – 12.VEČER HRVATSKOG FOLKLORA NEUM

NAJAVA – 12.VEČER HRVATSKOG FOLKLORA NEUM

17.kolovoza 2019.  s početkom u 20,30 sati  na sunčanoj obali hotela Zenit održati će se 12.večer hrvatskog folklora Neum. Svečani defile sudionika manifestacije započinje u 20 sati rivom dr. Franje Tuđmana do mjesta održavanja programa.

Cilj manifestacije je očuvanje narodne tradicije ovoga kraja, , a u goste stižu brojna kulturno – umjetnička društva iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. Tako ćemo imati priliku uživati u nastupu domaćina HKUD „Lindžo“ Neum, ženskog vokalnog sastava „Ivančice“ s Kupresa, gradske glazbe Metković, HKUD „Sveti Marko“ Vionica iz Čitluka, FA „“Međimurje“ iz Saveza hrvatskih društava u Sloveniji, HKUD „Luke“ iz Višića, KUD „Rudine“ iz župe Vidoši iz Livna, FA „Lisinski“ iz Vinkovaca i neumskih mažoretkinja.

Večer hrvatskog folklora „Oj kamenu rodni moj“ kao jedna od kulturnih manifestacija u sklopu neumskog kulturnog ljeta, organizira se od 2008. godine u mjesecu kolovozu kao dio brojnih manifestacija koje se održavaju povodom obilježavanja Dana općine Neum i proslave blagdana zaštitnice ove župe –  Gospe od Zdravlja. Kroz ovu manifestaciju u proteklih 12 godina prošla su ukupno 74 društva-sudionika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Vojvodine, Crne Gore, Makedonije i Mađarske.

Organizator svečanosti je HKUD Lindžo Neum, pod pokroviteljstvom Općine Neum.

Iz organizacije pozivaju sve ljubitelje narodnih običaja da svojim prisustvom obogate ovu večer folklora.

Author: iRamCxP3BN
Pomoz' Bože
Album -